Pure Passion med Annika Sundin

Pure Passion med Annika Sundin

Möt Annika Sundin – kvinnan som brinner för hållbarhet sedan mer än ett decennium tillbaka och driver det populära kontot @medveten_i_stanInstagram. Det är ett maraton och hon är "on fire" - en förebild som vill inspirera människor i sin omgivning till att göra mer hållbara val i vardagen. Efter att ha scrollat igenom hennes konto, blev vi så nyfikna på att veta mer om henne, och tog ett snack!

Namn: Annika Sundin
Plats:
 StockholmPassion:
 Att få fler att vakna upp och inse hur viktigt, roligt, härligt och bråttom det är att ställa om till ett hållbart liv.
Arbete:
 Driver eget konsultbolag inom förändringsledning och kommunikation samt det hållbara inspirationskontot @medveten_i_stan
Aktuell: Varje dag på @medveten_i_stan

Hur lever du din passion?

Så gott som jag bara kan. Jag lever efter devisen good enough. Vi ska inte vara några få som är perfekta, vi ska vara många som gör tillräckligt mycket. Där till att vi inte ska göra något alls, det vi behöver mest just nu är action!

Hur ser en typisk bra arbetsvecka ut för dig?

I balans. Jag har valt att driva eget för att kunna styra mina dagar så gott det går. Jag arbetar t.ex deltid sedan 13 år tillbaks. Vad gäller själva jobbet vill jag känna att jag har påverkat – oavsett om det är att ett företag eller om det är en enskild privatperson som tar steg mot en mer hållbar värld.

Berätta vad som gör det lätt och kul för dig att kliva upp på morgonen?

Att arbeta med andra personer med driv och mellanmänsklighet. Delar de min passion om att ställa om är det ännu ett plus!När kände du dig nöjd senast, berätta!

När jag fick ett nytt uppdrag – inom solelsbranschen.

Du har varit engagerad i hållbarhetsrörelsen länge nu. Vad har förändrats sen du började tycker du?

Jag tycker att fler ändå känner hopp mitt i allt. Det är viktigt! Om vi inte känner hopp och har kul blir det svårt. ”No fun - no change” brukar jag säga.Vilka är dina förebilder?

Alla som vågar bryta normer! Vem skulle du gärna resa med genom Europa, hur och var skulle ni åka?

Min familj. Italien. I sommar. Med elbil eller tåg.

Tack för samtalet Annika! Är du också nyfiken på hur du kan hitta nya sätt att göra medvetna val eller bidra till ett mer hållbart levnadssätt? Spana in och följ Annikas konto @medveten_i_stan med bums!