Pure Passion med Lina Skandevall

Pure Passion med Lina Skandevall

Vi tog ett snack med Lina Skandevall – matälskare, reseentusiast och egenföretagaren som driver kommunikationsbyrån Skandevall Media AB. Med en stor passion för natur, utflykter och aktiva resor har hon lyckats skapa en s.k "work life balance" som många drömmer om. Friheten att jobba med något hon älskar, oavsett om det sker från hennes van parkerad vid en sjö omringad av lummig natur, eller mitt i storstadspulsen.

Namn: Lina Skandevall
Plats: Stockholm / Norrköping, Sverige
Passion: Resor - med naturen och maten i fokus.
Arbete: Driver kommunikationsbyrån Skandevall Media AB.
Aktuell: Ständig inspiration för friluftsliv på instagram @skandevall.

Hur ser en typisk bra arbetsvecka ut för dig?

Jag har medvetet skapat ett liv som gör att jag oftast kan jobba på distans. Även om jag har en vanlig arbetsvecka kan två till tre dagar tillbringas i min husbil. Eller när dagen är slut tar jag husbilen för att sova vid en sjö för att få en välbehövlig dos frisk luft och natur. Jag åker gärna till Skåne eller Gotland under lågsäsong och jobbar därifrån i en vecka! Men oavsett så ser jag alltid till att spendera mycket tid i naturen och njuta av de skiftande årstiderna. Det ger mig sinnesfrid.

Hur fick du idén om en husbil?

Jag har drömt om det länge. Inte minst möjligheten att använda den som en äventyrsbil och packa den full med cyklar, SUP-brädor och friluftskläder för massor av aktiviteter och mer spontanitet. I våras hittade vi den vi drömde om och på mindre än en vecka slog vi till. Det bästa beslutet på länge!

Vad kännetecknar bra camperkläder och packning?

Mjuka kläder! Det innebär ofta att man tillbringar många timmar i bilen. Jag älskar merinoull som material, både att sova i om det är lite svalare när det kommer upp i taket, och t-shirts som både resekläder och friluftskläder. Nackdelen med merino är att de lätt går sönder när de tvättas och att de är ganska dyra. Dessutom ger en vecka i en husbil verkligen begränsade tvättmöjligheter.

Natur och resor betyder mycket för dig, hur?

Jag växte upp nära naturen i Småland och under hela min uppväxt har jag campat, vandrat, paddlat kanot och lärt mig att överleva i skogen.

Nästa resa du drömmer om?

Att ta vår husbil till Lofoten i Norge och köra längs kusten, vandra och paddla kajak i fjordarna.