Pure Passion med Ulf Skarin

Pure Passion med Ulf Skarin

Frihet på fyra hjul och ett säsongsbaserat liv, det lockar många men få lever sin dröm. Ulf Skarin firar tre år i sin van! Sommartid driver han Kåseberga Hide Out på Sveriges sydspets, för att till hösten växla över till vanlife och styra ut till den bästa skidåkningen. Det kallar vi pure passion!

 

Namn: Ulf Skarin (@ulfscamper)
Bor:
Löderup på Österlen och där van:en parkeras
Arbetar med:
Driver Kåseberga Hide Out - ett boutiqe hostel och vanlife outdoor store (@kaseberga_hideout)
Passion: Äventyr, gärna på topptur eller annan skidåkning
Aktuell med: Att parkera van:en hemma och öppna sommarsäsongen av Kåseberga Hide Out  

 

Du driver Kåseberga Hide Out, berätta vad det är?

Det är mitt basecamp och utgångspunkten för att förvandla mitt liv till ett ständigt äventyr! Själva platsen är en stor renoverad lada från slutet av 1800-talet på cirka 450 kvm. Själv bor jag på heltid i min campervan, som under sommarsäsongen står parkerad bredvid ladan, vilket jag nu gjort i tre år. 

I bottenvåningen ligger min vanlife outdoor-butik där jag säljer produkter från mina favoritvarumärken som jag också använder och testar under mina resor. 

På ovanvåningen ligger fyra lägenheter för semesterboende och under lågsäsongen i Kåseberga reser och reser jag över hela Europa i min camper och åker skidor, surfar, kör motorcykel och vandrar!

Dina vintrar ser lite annorlunda ut, vad gör du då?

Då är det skidåkning som gäller, framför allt alpint toppturande. I år blev det framförallt Jämtland och Vestlandet i Norge, förra säsongen blev det istället några månader i italienska Dolomiterna. 

Vad fick dig att byta karriär och hur hamnade du i Kåseberga?

Oj, det är en personlig resa som pågått under många år! Jag är i grunden affärsjournalist, men sökte en livsstil och företagande som helt kunde utgå från mina passioner och intressen. Allt jag gör idag går ut på att designa ett så spännande och kreativt liv som möjligt och samtidigt skapa en struktur för att tjäna pengar på det.Du reser en hel del mellan alperna och svenska fjällen. Hur mår naturen och människorna du möter? 

Efter att ha rest över hela Europa med min campervan kommer jag alltid tillbaka till Skandinavien! Det är min absoluta favorit, naturen och miljöerna är helt fantastiska och dessutom tillgängliga på ett fullständigt unikt sätt. Dessutom finns här alla aktiviteter som jag älskar, som skidåkning, surfing eller vandring. 

Vilket märke kännetecknar hållbara utelivskläder, skor. och accessoarer för dig?

Haha, kom och besök min butik så hittar du bara hållbara produkter med hög kvalitet! Till exempel märken som Houdini, Klättermusen, Pendleton, Snow Peak, Filson, Yeti, Stanley och Barebones för att nämna några av mina favoriter. 

Livet i campervan - vad ställer det för krav på prylarna och oss användare när vi lever ´compact living´?

Jag hade aldrig planerat att bo tre år på heltid i 10 kvm på hjul! Men när jag väl började kunde jag inte sluta, det är som att bo i en liten lyxig koja där du bara har plats för det som behövs. Vilket i sin tur skapar en enorm känsla av frihet och mobilitet, din värld rymmer allt du behöver och du kan alltid flytta den precis dit du vill. Har du något Pure Effect-moment att dela, kanske från livet utan tvättmaskin?

Typ det enda jag saknar i mitt rullande hem är en tvättmaskin! Så jag gillar verkligen Textile Mist som håller mina kläder fräscha utan att behöva tvätta så ofta. När jag dessutom bara har funktionskläder och ylle i min garderob blir det extra smidigt!

 

Enjoy your summer, Ulf och tack för att du ville vara med!