All Clean nomineras till Svenska Designpriset 2018

Pure Effects städprodukt All Clean nomineras till Svenska Designpriset i kategorin Identitet – Produktdesign. Lilla All Clean ger 6 månaders allrengöring till hela hemmet och blandas enkelt till med vatten från kranen. Formulan baseras på aktiv bakteriekultur. Prisutdelningen äger rum 25 oktober på Berns i Stockholm.

”All Clean visar att städ går att göra både smartare och snyggare. Den koncentrerade lösningen i en liten pipettflaska minskar onödiga vattentransporter, och kan smidigt skickas direkt hem i brevlådan. Syftet med den enkla designen är att flaskan ska få stå framme till hands i köket, inte ta plats och gömmas undan i ett städskåp,” säger Lina Segerdahl, medgrundare Pure Effect.

Nyheten med All Clean är också att den baseras på aktiv bakteriekultur. Ett par droppar blandas i en sprayflaska med vatten och används till det mesta i vardagen – fönster, speglar, kök, toalett och även textilfläckar. Rengöring i framtiden kommer att handla om att tillföra goda bakterier, inte om att döda bakterier som vi traditionellt har lärt oss.

 

 

Gemensamt för Pure Effects alla produkter är, förutom bakterier, tanken på att ta hand om materialen i våra hem och garderober. Vi drivs av enkelhet, kvalitet och att materialen vi väljer ska hålla länge. ”Less washing – less cleaning”.

”Att nomineras till Svenska Designpriset är ett enormt erkännande för oss. Vi har lagt in så mycket av oss själva i Pure Effect, och gjort något vi själva attraheras av. En skruvad, hållbar lösning på en lågintressant vardags-produkt som rengöringsmedel. Vi är uppstickare, David mot Goliat, och nomineringen ger mycket ny energi och lyskraft ”, säger Linda Rosendahl Nordin, medgrundare Pure Effect.

Pure Effect All Clean säljs i Sverige bland annat hos Designtorget, Iris hantverk och i egen webbshop www.pureeffectsweden.com.

 

Svenska Designpriset 2018

Svenska Designpriset 2018 rgb