Podd – Fyra tankar om tid med Empower W/Sisters

I sommar släpper vi fyra korta poddavsnitt i samarbete med W/Hoof och Empower W/Sisters. Det är fyra längre avsnitt på temat Fyra tankar om tid där vi möter fyra inspirerande kvinnors tankar om den tid vi lever i. I slutet av varje avsnitt kopplar vi an till avsnittets tema och reflekterar lite vidare kring design, hållbarhet och den mikrobiologiska välden vi lever i. Enjoy!

”Under detta år står de flesta av oss inför någon form av omställning, och inget är så smärtsamt för människan som en stor och drastisk förändring. För första gången i historien går vi igenom den tillsammans, alla i olika omfattning.  Under hösten 2020 lanserar Hermine Hold en dokumentärserie tillsammans med fyra kreatörer under namnet ’Fyra tankar om tid’. Berättelserna skildrar hur fyra kvinnor påverkas och påverkar under en av vår livstids största kriser och hur de just nu tolkar samtiden. Nu släpper vi säsong två av Empower W/ Sisters som ger oss en inblick till kreatörernas ärliga tankar om tiden.”


 

Avsnitt 1: ”The Power of White Space – om design som skapar värde” – med Pure Effect – Lyssna här >

Detta är en del av ett längre poddavsnitt, en intervju med Maxjenny Forslund, där vi avslutar avsnittet med några tankar om design, hållbarhet och den mikrobiologiska värld vi lever i.

Hör hela avsnittet:

10 juli ”Det är hållbart att veta vem du är”
Hör hela avsnittet med Maxjenny Forslund här >

Denna kvinnliga toppdesigner vill visa världen att skandinavisk design både kan vara färgstark, lyxig och extravagant samtidigt som den är hållbar och funktionell. Hon skapar accent plagg för en självsäker kvinna som ska få henne att osa och folk att kapitulera där hon går fram. Maxjenny har uppmärksammats världen över och klätt både kronprinsessan Victoria och artisten Madonna. Hon pratar om konsten att planera för att vara spontan, att bryta ett inbitet mönster i modeindustrin och att koppla samman slow fashion med slow lifestyle även efter 2020. 


 

Avsnitt 2: ”Rent luktar inte” med Pure Effect – Lyssna här >

Detta är en del av ett längre poddavsnitt, en intervju med Gunn Lundemo, där vi avslutar avsnittet med några tankar om design, hållbarhet och den mikrobiologiska värld vi lever i.

24 juli ”HBTQ-personer lever i en ständig lockdown”
Hör hela avsnittet med Gunn Lundemo här >

”Hon har varit professionell DJ de senaste 10 åren och spelat på stora festivaler över hela världen. När vi träffar henne är hon mitt uppe i att tackla det faktum att Pride har ställts in på grund av Covid-19, en av de viktigaste mötesplatserna för HBTQ-personer. I avsnittet pratar vi om varför community är så viktigt – och varför tiden vi är i inte bara innebär begränsningar utan hur de även luckras upp. Att vi ska våga lyssna mer och titta mer utanför oss själva för att få förståelse.”


 

Avsnitt 3: ”Tvätta i rymden” med Pure Effect – Lyssna här >

Detta är en del av ett längre poddavsnitt, en intervju med Alexandra Avli, där vi avslutar avsnittet med några tankar om design, hållbarhet och den mikrobiologiska värld vi lever i.

 

7 aug ”Är vi egoistiska eller kollektivistiska?”
Hör hela avsnittet med A
lexandra Avli här >

Empower W/ Sisters presenterar den omspunna tech-entreprenören Aleksandra Avli, modern till Her Online Network. Hon pratar om hur det är att drivas av förändring, hur pandemin påverkat henne och i en diskussion om huruvida vi människor är inbyggda till att vara egoistiska eller kollektivistiska, bjuder hon in oss till visionen om att bygga något som sträcker sig långt längre än oss själva.


 

Avsnitt 4: Pure Effect – Vi lever i en mikrobiologisk värld

Detta är en del av ett längre poddavsnitt, en intervju med Molly Hammar, där vi avslutar avsnittet med några tankar om design, hållbarhet och den mikrobiologiska värld vi lever i.

21 aug – ”Att våga möta sin ensamhet”
Hör hela avsnittet med Molly Hammar här >

Med Sveriges kanske bästa sångröst och personlighet presenterar vi Molly Hammar! Hon har bland annat släppt en mäktig kritikerrosad EP om sex, där hon med låtarna så som ‘Bathtub moments’ och ‘Blossom’ sjunger om kvinnlig sexualitet ur ett personligt perspektiv. Hon har även gjort rösten till motsvarigheten till Beyonces roll i Nala i den svenska versionen av nya Lejonkungen och har sedan dess släppt mångmiljon-streamade  Words och Alone som blir något av temat för detta avsnitt – att våga känna och möta sin ensamhet.