Fräscha upp dina sneakers i 3 enkla steg

Fräscha upp dina sneakers i 3 enkla steg

Sneakers säsongen är här – och förmodligen behöver dom en omedelbar uppfräschning när du tar fram dem ur garderoben, inte sant?

1. Rengör utsidan med Pure Effect All Clean. Du kan även testa tandkräm, vinäger eller bara ett gnugga försiktigt med varmt vatten för de enkla fläckarna. (Googla, det finns massor av råd där ute!)

2. Rengör skosnörena. Testa att tvätta dem i en tvättpåse i tvättmaskinen, för riktigt nedsmutsade skosnören kan du behöva köpa nya, men det är ett fantastiskt knep för att få ett "sneaker face lift".

3. Fräscha upp insidan av skorna med Pure Effect Clothing & Shoe Mist. Sprayen är baserad på en bakteriekultur som tar bort källan till den dåliga lukten, samt förhindrar dem från att börja lukta igen. Vår mist är alltså MER än bara ett parfymerat vatten, den avlägsnar supereffektivt dålig lukt, på riktigt. (Lär dig mer om hur dålig lukt uppstår i det här inlägget.)

Hur fungerar egentligen rengöring med bakterier?
I grund och botten är det ren logik. Vi lever i en mikrobiell värld, och mikrober tar hand om den biologiska nedbrytningen i naturen, genom att producera enzymer och andra ämnen som bryter ner organiskt material. De är också en viktig del av människans hälsa och vårt ekosystem. Våra noggrant utvalda parfymer ger den första omedelbara belöningen. Ett protein lägger ett lock över lukten; den direkta effekten. Därefter ger den aktiva bakteriekulturen den långsiktiga effekten genom att den bryter ner källan till lukten. Vackert, eller hur?

Uppdatera dig som en astronaut – utan vatten!
Tänk dig att resa i rymden med ett minimum av bagage och utan tillgång till vatten. Hur skulle du kunna tvätta din tvätt och hålla dig fräsch? Proffsen i rymden väljer faktiskt tyger av bästa kvalitet som förhindrar dålig lukt och fläckar. NASA kontaktade oss för ett par år sedan för att få veta mer om vår teknik för mindre tvätt, och bad om bevis på hur vi fräschar upp textilier och tar bort lukt med hjälp av bioteknik. Idag vet vi att de använder bakterier som ett av många sätt att hålla sig fräscha i rymden, med begränsad tillgång till vatten. Coolt, eller hur?

Vi finns för att mikroberna gör det möjligt för oss.
Mikroberna var det första livet på jorden när den bildades för 4-5 miljarder år sedan. Och de finns överallt - på alla ytor runt omkring oss, på vår hud och i våra kroppar. Vi är beroende av mikroorganismer för att kunna existera, och de kommer att finnas kvar när vi dör. De är små och många, en milliliter sötvatten innehåller mer än en miljon av dem och ett gram jord kan innehålla över 40 miljarder mikroorganismer. Den här planeten tillhör mikroorganismerna och vi är här för att de låter oss vara här.

Därför har vi utvecklat rengöring och klädvård baserat på kunskapen om den mikrobiella värld vi lever i.

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.