Pure Passion med Chris Koehn

Pure Passion med Chris Koehn

Vi tog ett snack med vår inspirerande vän Chris Koehn – arkitekten, marathonlöparen och musikern från Mexico, som sedan 2007, varje år tillsammans med sin fru firar deras smekmånad genom att springa ett marathon någonstans i världen. Hur coolt? Låt dig inspireras!

Namn: Chris Koehn
Plats:
Mexico City
Passion:
natur, löpning, skapa musik, snowboard, surf, konst. 
Arbete: min designbyrå @goko_mx,music @chris_koehn.music
Aktuell med: Chapel Studio (Music Studio), Gelatería design, kontor & bostadsprojekt, ny EP
(Sympatheia första singeln lanserades förra veckan på digitala plattformar).

Du är en passionerad långdistanslöpare! Vad fick dig att "haka på" och när började du?

Jag sprang mitt första maraton 2007 (NY). Innan dess brukade jag springa endast som uppvärmning inför tennis eller fotboll. Det året insisterade Nea, min fru, på att jag skulle springa med henne, och efter ett par misslyckade inbjudningar tackade jag ja. Den dagen sprang jag mina första 10 km, på en 2 km lång slinga. När jag var klar kände jag mig euforisk och sa till henne att jag ville springa ett maraton, och så gjorde vi det. Det fanns inga löpgrupper, appar eller tränare då, som i dag, men vi tränade ändå på vårt sätt och lyckades komma i mål. Efter att ha korsat mållinjen i New York tillsammans visste jag att jag ville göra det här resten av mitt liv. Så varje år gör vi en maratonresa på smekmånaden till en annan del av världen. Hittills har jag sprungit 17 maratonlopp i olika länder utan att ha upprepat någon plats.

Dina favoritplatser för löpning i Mexiko? I världen?

Chapultepec inne i staden är fantastiskt, jag älskar också att åka iväg några mil och springa trails ungefär en timme hemifrån på helgerna: Nevado de Toluca, La Pila eller Valley of the rabbit. Runt om i världen älskar jag att springa i Central Park i New York, barfotalöpning på Acapulcos strand, Paris, Köpenhamn och förmodligen var Reykjavik maraton en av de platser där jag tyckte mest om att springa. 

Något speciellt ögonblick från löpningen hittills? Och bland vågorna?

Ett speciellt ögonblick från löpningen var förmodligen mitt Boston-maraton förra året, som jag bestämde mig för att springa virtuellt för att fira och njuta av att vara för mig själv – som en övning från pandemin. Inga jubelrop, inga folkmassor, bara ett ögonblick att vara själv i full medvetenhet. Ett annat är när jag plockade hem min sex-stjärniga medalj efter att ha avslutat maratonloppet i Tokyo. 

Bland vågorna var det nog när jag ställde mig upp på min första våg för två år sedan. Även om surfing kan vara extremt svårt ibland, är det en fantastisk upplevelse när man väl är uppe. Och att lära sig något nytt efter 40 och komma ut ur sin comfort zone är också en otrolig känsla. Dagen då jag upptäckte surfing var också en lättnad, för att inte hamna efter så mycket med snowboardåkandet (som förmodligen är min favoritupplevelse på året). Allt som är omgivet av naturen är ett uppladdningsmoment för mig och min själ. 

Vem skulle du vilja ta med dig till en lägereld på stranden en kväll, för en konversation efter surfing och några öl? Om du föredrar det ;) 

Förmodligen Leonard Cohen, även om han inte var så sportintresserad är han en av mina favoritartister, som influerar mig skapandet av min musik mycket. Han skulle kunna sjunga några bra akustiska lägereldslåtar. Jag skulle dock byta ut ölen mot en single malt från Islay, för att få in det salta från havet i vår kväll :)

Vad är avgörande för en bra löparoutfit? Favoritmaterial och design?

För mig handlar det om att hitta ett märke som passar min stil. Satisfy Running för mig är det bästa. Alla mina löparkläder är deras. Mycket lätta, andas, och tygerna är helt fantastiska. Även deras minimala design passar mig väldigt bra och Brice är en otroligt kreativ person.

Har du några Pure Effect-ögonblick att dela med dig av?

Jag upptäckte Pure Effect genom Brice. Jag letade efter något för att minska mitt fotavtryck, tvätta mindre, och ta hand om mina kläder för att skapa en bättre planet. En dag såg jag ett inlägg från honom om er, och därefter började Pure Effect-resan. Att få Pure Effect till Mexiko och vara den första kunden här var extremt kul! Nu kan jag inte se mig själv utan det. Jag använder misten dagligen efter träning, oavsett om det är löpning eller yoga – och för mina favoritkläder. När jag reser tar jag alltid min Pure Effect med mig, för snowboard- och skidresor fungerar den riktigt bra.

En personlig favorit-spellista för långdistanslöpning?

Javisst, jag gjorde den här spellistan för Satisfy för två år sedan: "A music journey into the high"

Några drömmar på din bucket list? 

Massor! Att skapa en bättre värld genom min musik och arkitektur, att skapa ett större medvetande om vår planet. Att vinna en grammy med min musik, att leva en säsong i bergen, kunna åka snowboard varje dag på vintern och springa på sommaren. Att få springa ett maraton i varje världsdel. Och såklart, att kunna lämna en bättre värld :)