Pure Passion med Mathilde Baekkevold

Pure Passion med Mathilde Baekkevold

Vi pratade nyligen med Mathilde Baekkevold – kvinnan som brinner för en mix av olika sorters träning (löpning, fotboll, etc), men framför allt funnit passionen i den glödheta sporten "padel". Såpass att hon nu tillsammans med en god vän initierat Torö Padel Club!

Namn: Mathilde Baekkevold
Ort: Stockholm
Passion: Löping, fotboll, padel och tennis
Jobbar med till vardags: Ortoped
Aktuell med: Tillsammans med min kompis Ebba Josephson har jag startat Torö Padel Club i vår. Där startar vi med en padelbana (förhoppningsvis 2 på sikt) och en boulebana. Vi hoppas på att detta ska öka gemenskapen på ön genom idrott och hälsa för alla åldrar och vi har längtat så för att allt ska bli klart!

Berätta om en bra tränings- och padelvecka för dig?

Jag tränar ca varannan dag. Eftersom mitt jobb är ganska oregelbundet kan även träningen bli det och ökar under ledigheter. Löpning har jag hållit på med i flera år och det är min ventil, jag springer sällan med musik och älskar att bara släppa tankarna fria. Springer minst 2 ggr per vecka. Fotboll har jag tagit upp för något år sedan efter ca 20 års uppehåll och jag spelar i ett fantastiskt lag som heter Lidingö Ladies. Det är ren glädje att gå till veckans träningar (ofta hinner jag en av två) med mycket skratt och matcherna är grädden på moset. Padel och tennis blir däremellan, men kräver lite mer planering och bokningar. I en drömvecka skulle jag även hinna med att styrketräna mer, vilket behövs för alla mina sporter.

Hur började du spela padel?

Jag har alltid älskat sport, och började med fotboll först i fjärde klass, och spelade upp till 20 års ålder. Jag började för att flera tjejer i min klass spelade. Löpning har mina syskon alltid hållit på med, och själv fick jag upp ögonen för detta när jag studerade i Köpenhamn. Det var fantastiskt att bara snöra på sig ett par skor och ta ett varv. Man kan göra det närsomhelst och kräver ingen utrustning (även om jag nördar med skor och klocka). På detta sätt upptäcker jag gärna städer vi reser till. Padel och tennis är nyare bekantskaper, men när jag spelade som mest blev det runt 4-6 timmar i veckan, och ju mer jag spelade, ju mer hooked blev jag. Ibland kan jag ångra att jag inte provade racketsport tidigare i livet, har ju helt klart missat något! Barnens äldsta kusin (Victor Forsberg) tävlar i padel, och är en av den bästa i Sverige i sin årsklass. Det är roligt med sporter som är lätta att spela tillsammans med alla olika åldrar – både yngre, medelålders och äldre!

Vad utmärker riktigt bra padelkläder och -utrustning?

Riktigt bra träningskläder är sköna, luftiga och man behöver inte dra i dem under aktiviteten. De bara är. Sen får de gärna vara snygga också! Jag har en del märken jag ofta återkommer till, men jag testar gärna nya grejer när jag får chansen. När det gäller skor så är passformen allt. Jag provar noga ut mina löparskor, komfort på foten och känslan på löpbandet. Jag har även ändrat mitt löpsteg så jag har nu en mer framdämpad sko än tidigare. Även här har jag provat olika märken och jag har alltid 2 par skor igång och byter ca 1 gång per år (sen åker de äldre till landet och håller ett par år till). Ett av mina bästa köp är mitt Flipbelt som man kan ha allt i under löpturen, och just nu spelar jag med ett riktigt skönt racket med bra grepp från RS. Saker som har god kvalitet och håller länge gillar jag!

Varför betyder sporten så mycket för dig?

Energi och glädje!

Ditt bästa sportminne?

Åh det finns många, kan inte välja ett. Att springa maran var en otrolig kick både personligen och för allt runt omkring (sprang i Köpenhamn). Annars när svenska fotbollslandslaget tog VM-bronset 1994, herregud vilken glädje! Vi åkte till Göteborg och välkomnade hem flera av spelarna på Avenyn. Glömmer det aldrig.

Har du något speciellt Pure Effect-ögonblick?

När äldsta sonen som spelar i DIF akademi kommer hem från fotbollsträningen med sina fotbollsskor finns inget bättre än att spraya Clothing Misten Green Leaves and Cucumber i dem, förvandlingen är total!

Vad drömmer du om?

Att springa milen under 45 min och att få hålla mig skadefri och fortsätta träna, och en sommar full av padel såklart!

Tack för pratstunden Mathilde, vi önskar dig all lycka till med diverse sporter framöver, och vi håller tummarna för att Torö Padel Club blir en enorm succé i sommar!