Den mikrobiella världen

MIKROBIELL RENGÖRING - HUR FUNGERAR DET?
Mikrober tar hand om den biologiska nedbrytningen i naturen genom att producera enzymer och andra ämnen som bryter ner organiskt material. Tänk dig en kompost, eller doften av löv som multnar i skogen om hösten. Mikroorganismer var det första livet på jorden när den bildades för 4-5 miljarder år sedan. Och de står för all egentlig rengöring, eftersom de faktiskt är de som bryter ner allt vi lämnar efter oss (och oss själva när vi dör). Däremot är det en fråga om tid - mycket av det vi lämnar efter oss tar extremt lång tid att bryta ner. Men du har kanske läst om mikroorganismer som bryter ner oljeutsläpp till havs, och de som renar vattnet i våra vattenreningsverk t ex.

Rengöring - hydrolys och bakteriekultur
Mycket av det vi vill få bort  när vid rengör, både textila och hårda ytor, här fett. Fermentationsextraktet i formulan delar upp fettmolekyler i mindre delar (hydrolys), och gör resterna enklare att bryta ner och sugas upp i en trasa. Organiska rester från våra liv, det vi kallar smuts, kan också brytas ner av bakteriekulturen i produkterna, och den processen forsätter på djupet i materialens porer och även efter att vi slutat rengöra eller städa. Det bidrar verkligen till det fina resultatet, även över tid. Däremot kan den mikrobiella formulan inte rå på nagellack och klotter till exempel, vilket du säkert förstår när du läst lite om hur det fungerar.

Luktborttagning - i tre steg
1. Först känner du doften av parfymen, en "instant reward" som inte rengör och vi kan aldrig någonsin bara parfymera över en dålig lukt. Men den ger oss en känsla av att vi gör något härligt. Så funkar många av oss iallafall, men inte alla. (Är det möjligt att få misterna oparfymerade undrar några? Ja, tekniskt sett, men själva formulan doftar inget vidare så vi har valt att vänta lite med det.)

2. Därefter verkar ett enzym i formulan, som läggs som ett slags lock över lukten. Detta ger den direktverkande effekten.

3. Dessutom börjar bakteriekulturen verka och bryta ner källan till lukten. Men den processen tar längre tid och skulle inte ensam ge oss den snabba effekt som vi människor förväntar oss. Bakteriekulturen ger oss den långtidsverkande effekten

Dessutom spelar mikroorganismerna en viktig roll för människors hälsa och vårt ekosystem. Därför har vi utvecklat rengöringsprodukter som bygger på vår respekt för och förståelse av de mikrobiella världar vi lever i. Vill du läsa mer finns mer under Om oss här på sajten.